Iedereen heeft wel iets waar hij zich aan irriteert thuis. Deze irritaties kunnen op andere mensen zijn, maar ook op bepaalde huishoudelijke taken of situaties thuis. In deze blog zal ik een aantal veelvoorkomende irritaties belichten en kijken hoe je deze irritaties kunt oplossen.

Water in de badkamer

Nu is water in je badkamer geen probleem. Het zou eerder een probleem zijn als je geen water meer zou hebben in je badkamer. Wat ik bedoel is wanneer er water op de grond komt bij het douchen. Voor de mensen met een bad-douche combinatie is dit namelijk een redelijk veel voorkomend probleem. Bij het douchen in je bad komt er soms water dat buiten de badkuip schiet. Hierdoor kan je hele vloer nat worden, maar ook bijvoorbeeld de kleren die je net hebt uitgedaan. Dat kan heel vervelend zijn. Het is echter helemaal niet zo moeilijk om dit te voorkomen. Je kunt namelijk een badwand plaatsten. Hierdoor zal het water worden tegengehouden als het buiten de badkuip dreigt te vallen.

Sorteren van sokken

De was doen is zeker niet één van de meest populaire huishoudelijke taken. Nadat de was is gedaan moet je ook nog eens alle zwarte sokken gaan sorteren. Probeer het verschil maar is te zien tussen de verschillende sokken. Om deze irritatie te voorkomen heb ik een aantal jaar geleden besloten om al mijn zwarte sokken van hetzelfde model te kopen. Hierdoor heb ik nooit een probleem meer bij het sorteren van mijn sokken, omdat alle sokken hetzelfde zijn. Als je deze maatregel wat te ver vindt gaan kun je er ook voor kiezen om je sokken bij elkaar te houden tijdens het wassen. Hier zijn speciale waszakjes voor.

Kiezen wat te eten

Hoewel we eten allemaal heel erg fijn vinden kunnen we vaak niet kiezen wat we willen eten. Gelukkig zijn er tegenwoordig ook maaltijdpakketten op de markt. Dan hoef je zelf niet meer na te denken over wat je wilt gaan koken en welke ingrediënten je allemaal nodig hebt. Deze maaltijdboxen kunnen zelfs bij je thuis worden afgeleverd, zodat je de deur niet meer uit hoeft voor een verse maaltijd.

Stinkende vaatwasser

Veel vaatwassers gaan na een tijdje een beetje stinken. Het is dan tijd om speciale reiniging blokjes te kopen. Deze zullen ervoor zorgen dat allerlei resten uit je vaatwasser worden verwijderd en je vaatwasser weer lekker gaat ruiken. Ook is het goed voor de vaatwasser want het helpt bijvoorbeeld ook tegen kalkaanslag.