Soms zou je wel eens wat extra geld willen verdienen naast je huidige werk. Natuurlijk kan je je leidinggevende om opslag vragen, maar de kans dat je dat daadwerkelijk gaat krijgen is klein. Soms ben je wel de gelukkige die dat voor elkaar krijgt, maar voor alle andere mensen geldt dat je wellicht beter op zoek kan gaan naar een andere manier om extra te verdienen. Hier zijn wat manieren:

Bijbaantjes

Om wat extra geld te verdienen, zou je een eigen blog of vlog kunnen starten naast je werk. Je kan ook zelf producten maken en die verkopen. Tevens kan je bijles geven aan scholieren, of je geeft muziekles. Workshops geven of informatieavonden houden, is ook een leuke manier om geld bij te verdienen. Natuurlijk kan je ook oppassen op kinderen of huisdieren, of je doet kleine klusjes bij je buurtgenoten. Denk hierbij aan auto’s wassen, de hond uitlaten, schoonmaken of boodschappen doen. Beleggen is ook nog een optie, al brengt dat wel wat meer risico met zich mee. Natuurlijk is er nog veel meer te verzinnen. Welk bijbaantje zie jij jezelf wel doen?

Start een mini Bed & Breakfast

Je kan er ook voor kiezen om een mini bed & breakfast te runnen. Zet bijvoorbeeld een tiny house in je tuin als je daar ruimte voor hebt, of koop een tweede woning naast je huidige huis. Het klinkt heel ingewikkeld, maar eigenlijk is dat het niet. Let er wel op dat je de juiste vergunningen aanvraagt en kijkt of het mogelijk is volgens het bestemmingsplan. Als dat allemaal mogelijk is, dan heb je een duurzame manier gevonden om extra geld te verdienen. Je kan zelfs een bedrijf inhuren die alles voor je uit handen neemt, zodat je alleen maar geld hoeft te ontvangen.

Hoe kom je aan geld voor een tweede huis?

Een tweede huis kost natuurlijk wel wat geld. De meeste mensen hebben zelf dat geld niet op de bankrekening staan. Je zal dus moeten kijken naar een hypotheek. Heb je het idee dat je dat niet gaat krijgen, omdat je al een koophuis met hypotheek hebt, dan is er gelukkig goed nieuws. Kijk eens naar een ‘tweede huis hypotheek’. Er zijn hypotheekverstrekkers die het geen probleem vinden als je een tweede huis erbij koopt, die je onder gaat verhuren. Vraag eens een vrijblijvend adviesgesprek aan, waarbij er onafhankelijk en zonder winstoogmerk een hypotheekaanbieder wordt gezocht. Omdat er 40 hypotheekaanbieders zijn waar dit bedrijf uit kan kiezen, zal er vast wel één voor jou tussen zitten die goed bij jouw wensen aansluit.