Je vakantie plannen is altijd een gedoetje. Misschien ga je wel met anderen op vakantie, dan is het al helemaal lastig. Iedereen heeft andere wensen en niemand lijkt bereid te zijn om concessies te doen. Wij willen je graag helpen door een aantal bestemmingen te opperen waar jij of jullie misschien nog helemaal niet aan gedacht heb(t)(ben).

Istanbul

Istanbul is zo’n pareltje waar je waarschijnlijk nog geen rekening mee hebt gehouden. De talloze marktjes waar je niet op uitgekeken raakt en telkens wat nieuws van mee neemt, de rijke cultuur en de vriendelijke mensen; je vindt het allemaal in Istanbul. Goedkope vliegtickets Istanbul zijn ook zeer makkelijk te vinden. Ook is het contrast iets leuks aan Istanbul. Zoals het cliché luidt, is Istanbul de plaats waar oost en west elkaar ontmoeten, of omgekeerd. Deze unieke ligging in combinatie met haar geschiedenis en bewoners met verschillende culturele achtergronden maken van deze stad een ware mengelmoes van alles. In Istanbul staan eeuwenoude gebouwen naast moderne wolkenkrabbers. In hetzelfde gebied roepen moskeeën, kerken en synagogen om gebeden. Vrijere en conservatieve moslims leven vreedzaam naast elkaar, samen met mensen van een tal andere religies of overtuigingen. Eén ding hebben ze echter allemaal gemeen: de wereldberoemde Turkse gastvrijheid.

Roemenië 

Roemenië zit vol avontuur en reizigers zullen graag de middeleeuwse steden, prachtige gebouwen en het beroemde kasteel van Bran in Transsylvanië verkennen. Dit kasteel is vooral bekend als het kasteel van Dracula, dat zich bevindt op een rotsachtige heuvel top. In middeleeuwse stadjes vind je gezellige cafés in de geplaveide straatjes, samen met veel bars en clubs. Er is ook veel natuur en wilde dieren, waar je onderaardse grotten, vulkanische meren, kloven en serene weiden kunt vinden. Roemenië staat ook bekend om zijn volkscultuur, dus je kunt houten kerken tegenkomen en steden en dorpen die rechtstreeks uit de Middeleeuwen lijken te komen. Vergeet niet een bezoek te brengen aan Boekarest, de hoofdstad van Roemenië, voor lekker eten, het nachtleven en de nieuwe architectuur.

Wales

Wales is een klein land en een van de vier landen die het Verenigd Koninkrijk vormen. Wat Wales mist in zijn omvang, maakt het goed in zijn epische kastelen, verleidelijke nationale parken en prachtige heuvels, bergen en riviervalleien. Het land staat ook bekend om zijn karakteristieke Welshe taal, een van de oudste talen die nog in Europa gesproken wordt, en de Keltische cultuur. Kortom, het is zeker aan te raden om hier een keer aandacht aan te besteden.