De maand juli vordert gestaag en dat betekent dat bijna alle scholen inmiddels de zomervakantie hebben ingeluid. De eerste weken van de zomervakantie zijn het perfecte moment om een gezellig buurtevent te organiseren. De avonden zijn immers nog lang en de kinderen kunnen iets later naar bed. Wanneer je zo een event, bijvoorbeeld een gezellige buurt barbecue, plant is het natuurlijk heel leuk om er een extra twist aan te geven. Internet en tv kunnen je hierbij helpen.

Zet internet en tv in bij een spelletjesavond

Als er een buurtevent plaatsvindt heeft dit natuurlijk als effect dat je als buren weer even met elkaar in gesprek raakt. In plaats van de hele middag of avond thuis binnen zitten met internet en tv geniet je met de hele buurt van elkaars gezelligheid. Om de sfeer écht ontspannen te maken kan je ervoor kiezen om internet en tv in te zetten bij een spelletjesavond. Denk bijvoorbeeld aan een quiz waarbij je moet raden welk geluidsfragment bij welk beeld hoort of waarbij je zo snel mogelijk moet raden bij welke tv-serie welke intromuziek hoort.  Dankzij de inzet van internet en tv is het vrij eenvoudig om zo een quiz in elkaar te zetten en het zal gegarandeerd een succes zijn.

Met de buurt sport kijken

Het is een oude wijsheid, maar daarom niet minder waar: sport verbroedert. Helaas is het Nederlands elftal niet in actie gekomen op het WK voetbal, maar gelukkig zijn er meer sporten om van te genieten op internet en tv. Denk bijvoorbeeld aan de Tour de France waarin Tom Dumoulin hopelijk een mooie rol gaat vervullen. Wat is er dan leuker dan met een aantal wielerliefhebbers uit de buurt te verzamelen en een mooie etappe samen te kijken? Wie weet heeft iemand een beamer en een groot scherm en kunnen jullie met behulp van internet en tv buiten de etappe volgen.

Een gezellige discoavond

Niet alleen sport brengt mensen samen, maar natuurlijk ook een gezellige discoavond. Ook bij zo een soort buurtevent komen internet en tv goed van pas. Geen gedoe meer met losse cd’tjes, maar combineer de online afspeellijsten van buurtgenoten voor een verrassende en diverse muziekavond. Zowel de laatste hits als oude meezingers zullen langskomen en daardoor is er voor elk wat wils. Sluit internet en tv dus aan op de geluidsinstallatie en laat je verrassen door de muzieksmaak van al je buurtgenoten.