hetgebeurthier.nl

Kerstactiviteit: stoer en ontspannen

Het einde van het jaar nadert en dat moet gevierd worden. Ook op het werk. Veel bedrijven bedanken hun personeel middels een mooi kerstpakket. En vaak hoort daar ook een kerst- of Nieuwjaar borrel bij. Bij ons op werk doen we het net even anders. Een hecht team is van grote waarde binnen onze bedrijfscultuur. Daarom wordt er veel werk gestoken in een fun-day aan het einde van het jaar.

Avondprogramma: dineren en dansen

In de week voor de kerst organiseren we een uitgebreid kerstdiner, waarbij de catering volledig wordt verzorgd. Er zijn dus geen collega’s die hoeven te stressen over het juiste menu opstellen, rekening houdende met alle voorkeuren dieetwensen en allergieën van hun collega’s. Na deze lekkere maaltijd wordt er tot diep in de nacht geborreld, zijn er spellen, karaoke en wordt er gedanst op (live) muziek.

Middagprogramma: …?

En dat is niet alles: voor dit uitgebreide avondprogramma is er ook nog een activiteit in de middag. Daarvoor leggen we rond het middaguur onze werkzaamheden al neer. Ieder jaar wordt een klein groepje uitgekozen om samen de activiteit te bepalen. Dit jaar is het mijn beurt. In contrast met de avond is ons middagprogramma vaak vrij avontuurlijk en energiek. Geen rondleiding of workshop voor ons, maar een energiek spel! Ik heb de volgende opties uitgezocht.

Airsoft

Airsoft lijkt een beetje op paintball, maar wordt gespeeld zonder verfballen. Het is een militair spel waarbij je met plastic balletjes op het andere team schiet. Je kan vaak twee spellen spelen. Het eerste heet Capture the flag, waarbij je de vlag van het andere team moet spelen. De tweede optie is Build your tower. Het kan zowel binnen als buiten worden gespeeld op verschillende locaties in Nederland. Het avontuurlijke spel geeft een ontzettende adrenaline kick waardoor je wilt blijven spelen! En alles draait om de strategie met je team.

Leer driften

De tweede optie die ik heb uitgezocht is een workshop autorijden als James Bond: een driftcursus. Je leert verschillende drifttechnieken onder begeleiding van professionele instructeurs. In een razendsnelle BMW scheur je over een natte oefenbaan en moet je obstakels zien te ontwijken. In grote teams is dit echter een lastiger uitje om in te plannen.

Bijlwerpen

Bijlwerpen is het nieuwe bowlen! Je krijgt eerst een aantal lessen in de juiste werp techniek, en daarna ga je een competitie aan met je team genoten. Daarbij hoort ook een uitgebreide veiligheidsinstructie. Het klinkt simpel, maar is ingewikkelder dan verwacht. Je moet de juiste swing te pakken zien krijgen! Het is een uitje voor iedereen.

Later deze week gaan we stemmen op de verschillende uitjes, maar ik denk dat Airsoft mijn persoonlijke voorkeur heeft. Een middag schieten op al je collega’s om vervolgens gezellig met ze te dineren, wie wil dat nou niet?

Mobiele versie afsluiten