hetgebeurthier.nl

how to: sleutelen aan je Bobber

Heb je ook een oude Bobber motorfiets staan die je wilt opknappen? Een superleuke klus om je in deze periode mee bezig te houden! Maar waar begin je als je geen ervaring hebt met het sleutelen aan een motor? Het is eenvoudiger dan je denkt, vooral als je hulp hebt van iemand die weet hoe het moet en als je weet waar je voordelig Bobber onderdelen vandaan haalt. Online vind je prima onderdelen, zoals gashendels, motor knipperlichten en een db killer 57 mm voor zachte prijzen. Dit soort onderdelen zijn relatief eenvoudig te vervangen. Mooi om mee te starten als je jouw motor wilt opknappen.

Maak een plan

Sommige mensen weten precies hoe ze een motor moeten opknappen en beginnen gewoon te sleutelen. Als jij nog geen ervaring hebt is het slim eerst een plan te maken. Zoek uit onder welk merk en type jouw Bobber valt en zoek een lijst met originele onderdelen. Is die lijst niet te vinden? Vraag dan eens op een forum voor motorfietsen welke onderdelen je dient te vervangen. Vaak weten experts oude onderdelen prima te identificeren. Daarna ga je op zoek naar nieuwe onderdelen. Als de originele niet meer verkrijgbaar zijn zul je alternatieve onderdelen moeten kopen. Dat is vaak goed mogelijk, tegen verrassend voordelige prijzen. Als je het leuk vindt te zoeken naar gashendels, motor knipperlichten en andere accessoires is dit echt een klus voor jou. In principe kun je je motor op twee manieren opknappen. Of je kiest ervoor de originele onderdelen op te zoeken en deze te kopen, of je koopt nieuwe onderdelen. Die laatste optie is vaak wat makkelijker omdat nieuwe onderdelen vaak beter op voorraad zijn. Hierbij moet je wel goed uitzoeken of het nieuwe onderdeel echt op jouw Bobber past. De leverancier kan je daar vaak goed advies over geven.

Inspiratie opdoen

De Bobber is een klassieke motor die ontdaan is van alle onnodige onderdelen. Je rijdt op een kleine, slanke motor waarbij je alle onderdelen goed kunt zien zitten. Online vind je talloze voorbeelden van Bobbers en andere klassieke motoren, zoals Caferacers. Door inspiratie op te doen zie je vanzelf welke stijl je mooi vindt. Daar kun je het plan voor het opknappen van je motor op afstemmen, net als het kopen van de motoronderdelen voor jouw motor.

 

Mobiele versie afsluiten